•Opendeurdag brandweer Heist-op-den-Berg•’Heist bouwt aan vrede‘•Land- en tuinbouwschade door uitzonderlijke weersomstandigheden

Opendeurdag brandweer Heist-op-den-Berg

Op zondag 18 september 2011 staan de poorten van de brandweerkazerne van 10 tot 17 uur weer open voor het publiek.

Die dag kan iedereen komen kennismaken met het materiaal, de voertuigen, de kazerne en uiteraard de manschappen van de brandweer Heist-op-den-Berg.
Tijdens deze opendeurdag werkt de brandweer mee aan de 14-daagse van de veiligheid met als centrale thema ‘Veilig in de keuken!’.

Uiteraard zullen ook de beide ziekenwagens niet ontbreken op dit evenement. Hierbij zal de nodige aandacht gegeven worden aan de gloednieuwe ziekenwagen die recent in dienst werd genomen.
 

’Heist bouwt aan vrede‘

De gemeentelijke academies, het gemeentearchief, alle middelbare scholen, cultuurcentrum Zwaneberg, Openbare Bibliotheek, het Rode Kruis en CBE - Open School Heist-op-den-Berg organiseren samen ‘Heist bouwt aan vrede’ met verscheidene activiteiten in september en oktober.

De eerste avond vindt plaats op vrijdag 16 september 2011 om 19 uur in cultuurcentrum Zwaneberg met poëzie, theater, dans en muziek, een discussie over internationaal humanitair recht vandaag en vrede vandaag en morgen en een ‘Our World, at war-expo’ van het Rode Kruis Vlaanderen. 

Tickets kosten € 2,50, en zijn te reserveren bij Bernadette De Cat, Coördinatie Projectwerk HHS, tel. 0477 78 80, mail bernadettedecat@hotmail.com
De tentoonstelling is gratis.
 

Land- en tuinbouwschade door uitzonderlijke weersomstandigheden

De uitzonderlijke weersomstandigheden van de afgelopen weken hebben mogelijk voor schade gezorgd in de land- en tuinbouw. Om een aanvraag te kunnen indienen voor een tussenkomst van het rampenfonds, moet de schade vastgesteld worden door de gemeentelijke schattingscommissie.

 Land- en tuinbouwers die menen schade te hebben geleden door deze weersomstandigheden, nemen zo snel mogelijk contact op met Wendy Roofthooft (wr@heist-op-den-berg.be) of Marijke Goris (mgo@heist-op-den-berg.be) of telefonisch op 015 22 86 50.